agencija 3

Posle teksta ,,Budućnost gradnje ili povratak korenima?” sam razmišljao o tome kako bi izgledao dom čoveka budućnosti? Da li se budućnost zasniva na povećanju slobodnog vremena i hedonizmu su samo neka od pitanja kojima ću se baviti. Tema je preobimna da bi stala u jednom postu pa sam rešio da pisanje podelim u nekoliko delova.

U prvom delu sam se opredelio da u našem okruženju, ,,komšiliku“ pronađem nekretnine koje su ispred svog vremena i da generalno krenem sa pročavanjem ove tematike od spolja ka unutra. A da ne bih dužio više za uvod u ovu moglu slobodno reći malu avantrustičko – futurističku priču polazim od jedne kućice, lepotice koja nam dolazi iz Italije.

La Villa Farfalla

,,La Villa Farfalla“ je vila u gradu Luka, oblast Toskana, Italija. Remek delo dvoje poznatih arhitekti, bračnog para iz Italije Michel Boucquillon i Donia Boucquillon je odličan primer kako se moderna arhitektura sa futurističkim dizajnom može uklopiti u pejzaž prelepe prirode koja okružuje grad Luka. Vila je površine od 110 m² , a nalazi se na placu površine od 10 hektara. Ima četiri spavaće sobe, tri kupatila Izgrađena je na strmom terenu tako da ima dva nivoa, što je samo po sebi čini zanimljivom. Naravno to nije sve, ono što mi se veoma dopalo je da se kuća jednim delom naslanja na stene koje su praktično deo objekta što je još jedna karakteristika ove lepotice. Ali ono što je čini futurističkom je krov koji se uz pomoć šest hidrauličnih klipova podiže u položaju leptirovih krila i omogućava noću pogled na zvezde i prirodno provetravanje prostorija. A ta karakteristika je čini unikatnom u celom svetu. Osim prelepog pogleda vila poseduje bazen površine 70 m2, dubine od 1.20 metara. Nalazi se na 10 – 15 minuta od grada ali ako vam je to suviše dugo za putovanje, postoji heliodrom. U email prepisci koju sam imao sa Laura Chini PR-om Michela i Donia Boucquillon, dobio sam slike koje defintivno govore više od reči:

View post on imgur.com

,,La Villa Farfalla“ je po svom izgledu po svom izgledu kuća budućnosti. Verujem da će minimalizam i jednostavnost imati presudnu ulogu u graditeljstvu i arhitekturi.

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.