Oficiri i podoficiri, kao i civili zaposleni u Vojsci Srbije, mogu da kupe nekretnine na kredit uz subvenciju države, prema posebnom programu. U ove svrhe država je izdvojila 100.000.000,00 dinara za ovu godinu. Potpisivanjem ugovora između Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, Ministarstva odbrane i Societe Generale Bank Srbija a.d Beograd, zvanično je i započela realizacija Programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica Vojske Srbije za 2016. godinu. Societe Generale […]

Kupovina ili prodaja nekretnine ume da bude veoma naporan i stresan proces, posebno za one koji nisu upućeni. Tu mi nastupamo.

Prokuplje je lep, mali gradić u kome je najlepše u proleću ili letu.  Kada sve procveta, ozeleni, kada se priroda probudi i ceo grad oživi tada se pozitivna energija oseća svuda. Volim da tada slikam ili pravim video snimke.

U predhodnom tekstu pisao sam vam o kući u Italiji ,,La Villa Farfalla“ koja je svojim izgledom ali i više nego zanimljivim idejnim rešenjem privukla pažnju širom sveta. La Villa Farfalla me je inspirisala da nastavim sa istraživanjem o tome šta nam budućnost donosi kada je reč o gradnji ali i načinu života.

Praznici su nam stigli a uz obilna jela i proslave pravo je vreme  za filmove koji su u duhu Božića i Nove godine. Jedan od moji omiljenih filmova je ,,Home Alone“ (Sam u kući), dosta akcija i smeha uz odličnu glumačku postavu. Ali u ovom tekstu ja se neću baviti filmom već kućom ili vilom u kojoj je sniman.

  Posle teksta ,,Budućnost gradnje ili povratak korenima?” sam razmišljao o tome kako bi izgledao dom čoveka budućnosti? Da li se budućnost zasniva na povećanju slobodnog vremena i hedonizmu su samo neka od pitanja kojima ću se baviti. Tema je preobimna da bi stala u jednom postu pa sam rešio da pisanje podelim u nekoliko delova.

Vreme tako ne baš uobičajeno za ovo doba godine me je inspirisalo da snimim lepotu koja postoji čak i u ovim sivim, kišovitim danima. Snimio sam mobilnim telefonom postavljenim na stativu. Program koji sam koristio je sate pretvorio u sekunde te je i zbog toga snimak malo kraći ali to ne umanjuje lepotu onog što sam zabeležio iznad našeg pomalo usnulog grada.  

Očuvanje prirode, upotreba obnovljivih materijala polako postaje standard i utiče na sve aspekte i sfere interesovanja sadašnjeg čoveka. Da priča o ekologiji nije aktuelna samo kada su u pitanju prirodne nepogode i da se zapravo na tom planu prave konkretni pomaci, govori priča o kućama čiji je glavni materijal plastika, odnosno plastične boce koje se nalaze svuda oko nas. U daljem tekstu videćete kako su plastične flaše širom sveta zamenile […]

Da ljudska kreativnost nema granica i da domovi kakve poznajemo zapravao mogu biti i mnogo: drugačiji, lepši, bolji, praktičniji i bezbedniji. Da li ćemo se vratiti nekim osnovama gradnje kojima su se služili naši preci, pritom koristeći nova znanja i moderan dizajn ili će građevinarstvo krenuti u nekom novom pravcu je otvoreno pitanje. Za vas sam izdvojio šest domova koji se nalaze širom sveta, svaki od njih nam delimično govori […]

Prema broju izdatih dozvola, u decembru je prijavljena izgradnja 795 stanova, što je više za 49,4 odsto, nego u decembru 2013. godine, pokazuju podaci Republičkog zavod za statistiku. Prijavljeni stanovi su prosečne površine 68,2 kvadratna metra, navodi Tanjug. Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 14,5 odsto biće građeno u zgradama s jednim stanom, sa prosečnom površinom 109,4 kvadrata, a 81,4 odsto u zgradama s tri stana i više […]